Homlokzati hőszigetelés Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felhordásának technológiája

Az  ACRYLBOND®mélyalapozóval megerősített, hordképes, kiszáradt felületre ragasztjuk fel a tervezett vastagságú hőszigetelő lemezeket. A hőszigetelő lapokat minden esetben perem-pont ragasztási technikával kell a felületre egymáshoz szorosan illesztve, kötésben felhelyezni

A perem-pont ragasztás:

A lap szélén körben egy legalább 5 cm széles csíkot és a közepén min. három kb. 15 cm nagyságú foltot kenjenek fel a rendszer ragasztóból. A felhordott ragasztó mennyiséget úgy kell meghatározni, hogy biztosítsa az előírt tapadási felület (a lap felületének minimum 40 %-a) nagyságát.
Fontos ügyelni arra, hogy a lapok között ne maradjanak illesztési hézagok. Az esetlegesen keletkezett hézagokat saját anyagából készült szigetelő csíkokkal tömítsük.

Dűbelezés:
Új építésű falak esetében javasolt szigetelésrögzítő speciális dűbel alkalmazása.Utólagos homlokzati hőszigetelés esetén mindenképp kell dűbelezni!
A dűbelek kiválasztásánál figyelembe kell venni a falszerkezet típusát, a meglévő vakolat vastagságát. Általánosan minimum 5 cm mélységig kell a dűbel szárának a falszerkezetbe hatolnia.
Dűbeles rögzítés esetén dűbel csak a ragasztási hely felett alkalmazható! Kérjük, vegyék figyelembe a dűbel gyártó által közölt műszaki információkat!

Polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer esetében:
A dűbelezés után fontos a polisztirol lapokat finoman felcsiszolni vízmérték használata mellett. A finom csiszolási port a felületről mindenképpen el kell távolítani!

Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer esetében:
A ragasztás során esetlegesen keletkezett felületi egyenetlenségeket a rendszer ragasztóval történő gletteléssel kell kiegyenlíteni.

Üvegszövet háló elhelyezése:
A felületre az üvegszövet hálót a ragasztó és bevonó habarcsba kell beágyazni, ügyelve rá, hogy ránc és gyűrődés mentesen a megfelelő, minimum 10 cm-es átfedéssel kerüljön elhelyezésre, majd a tapasszal át kell glettelni.
A nagyobb felületi feszültségnek kitett felületeknél (ajtó és ablaknyílások) diagonál elhelyezésben további hálóerősítés kialakítása javasolt.
A háló beágyazása után legalább 24 óra elteltével (20 °C léghőmérséklet esetén) a teljes felületet ismételten rendszer ragasztóval át kell glettelni.

Legolcsóbb az el nem használt energia!
Mindannyian tudjuk, hogy az energiaárak folyamatos emelkedése miatt egyre nagyobb teher a lakások, családi házak fűtése, klimatizálása. Azt viszont kevesen tudják, hogy az egyre drágábban megvásárolt hőből mennyi marad a lakásban, és mennyi az, amivel az eget próbáljuk fűteni. Ezt általánosságban nem lehet pontosan megmondani, hiszen a lakások közt óriási különbségek lehetnek.

Szakszerűség
Tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan próbálkoznak a TÖKÉLETES SZIGETELÉSSEL: inkább kevesebb, mint több sikerrel! Sajnos a nem szakszerűen elkészített szigetelések – amellett, hogy nem működnek hatékonyan – , gyakran olyan problémákat okoznak, mint a sarkokban megjelenő páralecsapódás, vizesedés és penészesedés.

 

Árajánlatkérés!