A tulajdonosok egy része sajnos tapasztalatlan az ilyen jellegű problémák kezelésében, mert nem mindennap foglalkoznak vele. Ilyenkor legtöbbször először az ismerős kőművest, szomszédot, esetleg rokonokat kérdezik meg arról, hogy mit kell tenni a probléma megoldása érdekében.

A felkeresett “szakemberek” több tanácsot is adhatnak a kíváncsi tulajdonosnak:

Fénykép0004_small

1./ Tegyünk a sérült falszakasz elé lambériát. A tulajdonos szépen elkészíti, tetszik mindenkinek, azonban valami gyanús, mert az a szag megmaradt. Egy-kettő-három év múlva pedig a nedves folt megjelenik a lambéria felett. Na most mit tegyünk? Újból jönnek a “szakemberek”.

2./ A kőműves leszedi a lambériát, leveri a vakolatot, és jó cementes anyaggal visszavakolja, mert azon nem fog átjönni a víz. Igaza is van a kőművesnek, azon a cementes anyagon tényleg nem fog átjönni a víz, mert van esze és a könnyebb ellenállás irányába indul, felfelé a cementes rész fölé.

3./ Eltelik egy-kettő-három év és a vízfolt újból megjelenik. Na most jön a régi, vagy az új kőműves és bemondja a frankót: tegyünk fel szárító vakolatot. Na ez a kőműves már tud/látott/hallott valamit, de sajnos ez sem lesz az igazi, mert mögötte még mindig vizes a fal! És ez okozza a bajt.  Eltelik megint egy-kettő-három év a fal újból nedvesedik, salétromosodik. Hát igen, amíg a falazat nedves, addig csak rövidebb-hosszabb időre eltakarni tudjuk csak a bajt, de nem szüntetjük meg az okot.

 

ir_attachment_154

A megoldás az injektálás!

A nedvesség eltávolítása szárítási technológiával történik,az ázott,falazattól elvált vakolatot el kell távolítani,ez egy idő után magától is levállna.
Meghatározott távolságokban 12 mm átmérőjű furatokat készítünk a  falazatba mindkét oldalról, majd ezekbe magasnyomású injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk. Ezután egy speciális anyaggal injektáljuk be a szigetelőanyagot, ami függően a vizes fal anyagától, nedvesség tartalmától, lehet szilikon, műgyanta, vagy kovásító oldat. E technológiával utólagosan kiváltható a vízszintes és a függőleges szigetelés is.A teljes száradást követően szárító,lélegző vakolattal vonjuk be a falat,majd a megrendelő által meghatározott felületi fedést kapja.

Árajánlatkérés!